![blog item](img/xoirino.jpg)
23 | 01 | 2016
Σύμφωνα με τους πίνακες σύνθεσης ελληνικών τροφίμων του Τμήματος Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο ψητός γύρος από χοιρινό κρέας παρέχει 350-370 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια, 24,9 γραμ. πρωτεΐνης και 22,5 γραμ. ολικό λίπος.
Το 37,5% του λίπους είναι κορεσμένο και δίνει 100,3 mg χοληστερόλης ανά 100 γραμ. τροφής και το ψητό σουβλάκι από χοιρινό κρέας παρέχει 243 θερμίδες ανά 100 γραμ., 24,8 γραμ. πρωτεΐνης και 6,1 γραμ. ολικού λίπους. Το 35,2% του λίπους του είναι κορεσμένο και δίνει 120,6 mg χοληστερόλης ανά 100 γραμ. φαγητού.